Workshop: Maak en speel je eigen pianobegeleidingen!

Wanneer: 27 februari 2022

Locatie: Piano-atelier aan de Akkersestraat 6A 4061BH, Ophemert.

Begeleid je al vaak muzikanten, maar loop je wel eens vast, of speel je vaak het zelfde? Misschien ben je op zoek naar nieuwe inzichten of wil je je kennis eens opfrissen. Dan is deze cursus wat voor jou! We gaan meteen vanuit de praktijk, aan de piano werken. De volgende punten komen aan bod:

   1.    Harmonie: Akkoorden en hun omkeringen, het spelen van harmonische verbindingen en wisselen van toonsoort zijn de bron voor aangenaam begeleiden.

   2.    Ritmiek: We gaan werken met een aantal ritmische stijlclichés. Hiermee wordt bedoeld welke basismogelijkheden je hebt als pianist om vanuit het ritme een bepaald genre te kunnen laten horen in je spel (jazz, pop, latin enz.). Je begeleiding krijgt zo een stuwend karakter! Dat is prettig om op te zingen of spelen.

Om de workshop zo praktisch mogelijk te maken, werken we met een klein repertoire van liedjes waarin akkoordprogressies zitten die in vele andere stukken ook voorkomen. Zo kan je wat je bij ons leert heel vaak toepassen!

Repertoire:

Kwintvalsequens: Autumn Leaves of Fly Me To The Moon, 

Dalende baslijn: Aux Champs-Elysées, Zing Vecht Huil Bid Lach Werk En Bewonder

I IV V I progressies: Oh When The Saints Come Marchin’ In, Blowing In The Wind

Turnarounds: Blue Moon, Rhythm Changes

Dagverloop:

We beginnen de dag met een groepsles waarin we uitleg en praktische voorbeelden geven over begeleiden. Daarna gaat iedereen naar een eigen oefenstudio (in elke ruimte staan twee goed gestemde akoestische piano’s) waar ruimte is om te studeren met opdrachten uit de groepsles. Ook krijgt iedereen twee individuele lessen van drie kwartier van Bert en Emiel. Tussen de individuele lessen door is er een verzorgde lunch en we sluiten de dag af met een tweede groepsles waarin we elkaar voorspelen, feedback geven en huiswerk meegeven om toe te passen in je eigen praktijk. 

Programma:

10:30 – 11:00:    Ontvangst 

11:00 – 11:45:    Groepsles

11:45 – 13:15:    Individuele lessen

13:15 – 14:00:    Lunch

14:00 – 15:30:    Individuele lessen

15:30 – 16:15:    Groepsles

Kosten: 363 euro (inclusief BTW).

Wil je je opgeven op heb je nog vragen? Mail naar info@pianobeweging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *