Over pianobeweging

Bij Pianobeweging staat, ongeacht het onderwerp van de dag, een procesgerichte aanpak altijd centraal. Dat wil zeggen dat we je aandacht verleggen naar het motorische aspect van pianospelen: het bewegen van je handen en armen. Hierdoor richt je je minder op een beoogd eindresultaat en meer op de beweging — als je goed beweegt, klinkt het goed! Je krijgt les van Bert en Emiel in een van de drie studio’s in Ophemert, allemaal voorzien van twee piano’s.

De lessen worden gegeven door Bert van den Brink en Emiel Bothenius Lohman.

Bert studeerde cum laude af als klassiek pianist en bereikte daarnaast als autodidact de top van de Nederlandse jazzmusici. Zo won hij in 2007 de VPRO BoyEdgar prijs, en speelde met grootheden als Jules de Corte, Toots Thielemans en Deedee Bridgewater. Bert werkt als docent piano op het Utrechts Conservatorium en geeft daarnaast geregeld concerten op orgel, piano en accordeon.

Emiel heeft recent zijn masterdiploma piano jazz en pop aan het Utrechts Conservatorium behaald waar hij leerling was bij Bert. Hij onderzocht de preludes van Chopin, verdiepte zich in klassieke muziek en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als componist. Daarnaast is hij ook pianodocent, geeft hij lessen in compositie, improvisatie en werkt hij als dirigent bij een tweetal big bands.